Kampen mot monstret

Om min väg för att blir frisk och fri från hetsätningsstörningen och de destruktiva tankarna kring mat och ätande som sjukdomen för med sig.

Vård & behandling

Sammanställning av tips kring vård av hetsätningsstörningar (och även andra ätstörningar).
Listan uppdateras löpande.

Wemind – den klinik som behandlade min ätstörning under 2013, en privat klinik som är kopplad till landstinget. Här behandlas även andra former av psykisk ohälsa.

MHE-kliniken i Mora – specialiserad på behandling av olika ätstörningar där behandling sker med intervallinläggning.

Medvetet ätande – Elin Borg erbjuder både kurser och föreläsningar kring medvetet ätande, ett sätt att lära sig se sitt ätande på ett annat sätt och även ett verktyg i att hantera en eventuell ätstörning. Elin har tidigare även verkat i Frisk & Fri.

Frisk & Fri har listat olika vårdinstanser baserat på län för hela landet.

Mandometerkliniken – finns i Alingsås och Stockholm, även den knuten till landsting. Jag har själv ingen egen erfarenhet av den här metoden.

Reseersättning – 1177s sida för information gällande reseersättning. Sidan gäller för Västra götaland, för att finna ditt landsting kan du gå hit.

Förebyggande sjukpenning – vid behandling eller rehabilitering kan man ansöka om förebyggande sjukpenning hos Försäkringskassan för den arbetstid som går förlorad under behandlingen.

Patientnämnden – finns till för dig eller en närstående när man upplever att vården inte fungerar som den ska/borde. De hjälper till i kontakten med vårdinrättningar, dem ger stöd och råd.

Patientlagen 2015 – ny lag som trädde i kraft 1 januari 2015 där bl.a patienten kan söka vård i hela landet oberoende av vilket landsting den tillhör.

Recovery warriors – är en amerikansk sida som erbjuder en app, podcast och artiklar av olika slag som en extra hjälp under vägen till tillfrisknandet. Där finns också ett comunity en kan gå med i gratis för stöd och peppning.

Annonser

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 17 andra följare

Follow Kampen mot monstret on WordPress.com

Arkiv

Kategorier

Kontakt:

kampenmotmonstret@gmail.com
%d bloggare gillar detta: