Kampen mot monstret

Om min väg för att blir frisk och fri från hetsätningsstörningen och de destruktiva tankarna kring mat och ätande som sjukdomen för med sig.

Om mig

Jag i vitt 1Jag heter Linda, är 33 år och bor i en medelstor stad i Skaraborg.  2010 fick jag diagnosen ätstörning UNS (utan närmare specifikation) och 2011 hetsätningsstörning. Sjukdomen har följt mig sedan jag var 9 år. Bloggandet är en del av min väg till att bli frisk och fri från monstret och att kunna äta vad jag vill, när jag vill utan ångest eller dåligt samvete. Mellan augusti 2013 och februari 2014 genomgick jag en KBT-behandling i Göteborg för att kunna bli frisk från min ätstörning. Sedan april 2015 får jag behandling via MHE-kliniken i Mora. Jag har kommit en bit på vägen, samtidigt som jag fortfarande har en lång väg att gå innan jag kan säga att jag är helt frisk.

Jag är utbildad Beteendevetare med en Filosofie Magister från Lunds universitet, examensår 2010. Mitt huvudämne var pedagogik men med inriktning på psykologi och då främst klinisk psykologi. Klinisk psykologi handlar till stora delar om psykologiska sjukdomar och dess behandling.

Bloggen beskriver min väg att bli frisk från ätstörningen blandat med information och forskning gällande främst hetsätningsstörning. Tanken med bloggen är också att hjälpa andra människor med liknande problematik kring behandling, möjliga vägar att gå och inte minst – du är inte ensam!
Jag strävar efter att finna en balans, att bli frisk från ätstörningen. Vägen dit är ingen dans på rosor och det kräver en hel del hårt arbete.

Med bloggen vill jag få upp ögonen för den än så länge ganska anonyma hetsätningsstörningen, eller Binge eating disorder (BED) som den benämns på engelska. Mer information om hetsätning finner du här och här. Vill du läsa mer om min historia kan du göra det här och här.

Om du önskar kontakt med mig går det bra att skriva till mig på kampenmotmonstret@gmail.com.

Bakgrundsbilden: Pixabay

Blogglista.se

Annonser

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 17 andra följare

Follow Kampen mot monstret on WordPress.com

Arkiv

Kategorier

Kontakt:

kampenmotmonstret@gmail.com
%d bloggare gillar detta: