Kampen mot monstret

Om min väg för att blir frisk och fri från hetsätningsstörningen och de destruktiva tankarna kring mat och ätande som sjukdomen för med sig.

Hälsohets – boken

Under sommaren 2013 påbörjade Elina Sundström, författare till boken Jag är också viktig, ett nytt författarprojekt som kom att handla om när hälsa går överstyr. Den 10 september 2015 släpptes det färdiga resultatet på 176 sidor: Hälsohets.

I boken får du ta del av människors egna berättelser om hur de blivit friska från ätstörningar och utmattningssyndrom, prestationskrav och kontrollbehov. Här finns också en önskelista med sådant som vi tillsammans skulle kunna förändra i vårt hälsohetsande samhälle. Läsaren får fundera över sina värderingar, bjudas på insikter, igenkänning och finna stöd och styrka i andras berättelser och få metoder för hälsa på djupet.

 

Jag har tidigare skrivit om mitt deltagande i projektet här. Vi stressar oss sjuka över att vilja vara duktiga, äta ochhalsohets-sundstrom_elina-33150480-2764835667-frntl
träna ”rätt”. Vi ser bara prestationer medan den inre hälsan hamnar i skuggan. Men ofta är det största giftet inte den mat vi stoppar i munnen utan de tankar vi göder våra hjärnor med. Med tanke på hur samhället ser ut idag är det så viktigt att stanna upp och fråga sig själv vad som är viktigt. Just detta med det yttre är något jag och andra ätstörda har diskuterat flitigt när vi setts, att bilden en visar utåt är så viktigt, hur Ortorexi premieras som i sin tur är raka vägen in i ätstörningsträsket.

ISBN: 9789187181092

Boken finns bl.a att köpa på Adlibris, Bokus eller på förlagets hemsida.

Annonser

3 comments on “Hälsohets – boken

 1. Elina
  12 juni, 2015

  Din medverkan är så otroligt betydelsefull Linda! Jag gick igenom layouten för en vecka sedan, det var ju ganska länge sedan vi gjorde intervjun och jag blev tagen av dina ord då – och nu när jag ser manuset i sin helhet slås jag igen över hur starka berättelser ni delar. Om kampen mot monstret, och att äta utan rädsla som ju fin blogg heter. Jag går ju delvis samma väg som dig, att försöka bli fri. Det tar sin tid, och andras berättelser ger stöd och hjälp, så fortsätt med det du gör så bra Linda, att sätta ord på vad så många med iss känner och brottas med men inte alltid kan uttrycka. Ord kan vara så förlösande. Tröstande. Stärkande. För den som skriver och den som läser. Tack igen!

  Gilla

  • Linda
   12 juni, 2015

   Tack snälla Elina för de orden, så glad jag blir att höra det och jag hoppas verkligen att allas våra berättelser kan bidra på vägen. Att vi en dag faktiskt kan bli friska och fria, kunna äta utan ångest eller jobbiga tankar!

   Stor kram!

   Gilla

   • Elina
    12 juni, 2015

    Jag hoppas detsamma och tror att berättelserna kan ge förståelse för dem som inte har det här problematiska förhållandet till mat och kropp, och stöd till dem/oss som kämpar. Jag har i alla fall stärkts mycket av att skriva boken så jag hoppas att läsare får något ut av den, precis vad de behöver eller i alla fall en lättnad i att få ord på känslor, minska skammen och veta att vi är många som kämpar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 17 andra följare

Follow Kampen mot monstret on WordPress.com

Arkiv

Kategorier

Kontakt:

kampenmotmonstret@gmail.com
%d bloggare gillar detta: