Kampen mot monstret

Om min väg för att blir frisk och fri från hetsätningsstörningen och de destruktiva tankarna kring mat och ätande som sjukdomen för med sig.

Informativa länkar

En lista på länkar kring allmän information om ätstörningar samt även stödgrupper och föreningar.
Sidan uppdateras löpande.

Kunskapscentrum för ätstörningar – arbetar för att öka kvalitén i vården för ätstörningar. Här finns information, senaste forskningsresultat och pågående forskningsprojekt kring ätstörningar runt om i världen.

Riksföreningen Frisk & Fri – en ideell förening vars syfte är att stödja personer och dess anhörig, arbeta förebyggande inom vården samt påverka för bättre vård.

Tjejzonen – en stödorganisation för tjejer dit man kan höra av sig för att prata eller få stöd. Organisationen vänder sig till tjejer upp till 25 år och där finns även en specifik stödfunktion gällande ätstörningar, kropp och vikt.

Riksförbundet för social och mental hälsa – organisationen arbetar för att människor med psykisk ohälsa ska ges goda förutsättningar att komma tillbaka till ett gott liv, detta sker både på nationell och lokal nivå.

SHEDO – Self harm and eating disorders organisation är även det en ideell förening som framförallt fokuserar på dubbelproblematiken mellan ätstörning och självskadebeteende.

Riksförbundet ungdom för social hälsa – ytterligare en ideell förening som finns runt om i landet för unga människor (upp till 30 år) som har erfarenhet av psykiska och sociala problem.

Nationell samverkan för psykisk hälsa – NSPH är ett nätverk av patient-, brukar- och anhörigorganisationer inom det psykiatriska området.

RIKSÄT – kvalitetsregister över behandling och uppföljning av ätstörningar (siffror och statistik).

Livskick – livsstilsajt som fokuserar på ett balanserat perspektiv mellan psykiskt och fysiskt mående, sidan är fri från bilder på ”perfekta kroppar” och destruktiva budskap. Startades av Johanna Arogén.

Ätstörningar.se – en informativ sida med enkla och lättförståeliga förklaringar kring ätstörningar, kort och koncist.

Annonser

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 17 andra följare

Follow Kampen mot monstret on WordPress.com

Arkiv

Kategorier

Kontakt:

kampenmotmonstret@gmail.com
%d bloggare gillar detta: