Kampen mot monstret

Om min väg för att blir frisk och fri från hetsätningsstörningen och de destruktiva tankarna kring mat och ätande som sjukdomen för med sig.

Facebookgrupp för oss med hetsätning

Oavsett vilken ätstörning en har kan det kännas fruktansvärt ensamt! Det är lätt att isolera sig och överväldigas av känslan av att alla andra har det bra och är friska, det är bara jag som är sjuk/som inte har någon karaktär/som hetsäter.

Nej, nej du är verkligen inte ensam – långt ifrån!

På Facebook finns en sluten grupp för oss med hetsätningsstörning där vi kan finna stöd och stöttning hos våra medsystrar (och bröder, tror dock att det än så länge bara är kvinnor i gruppen). I nuläget har gruppen ca 315 medlemmar, SizeBED heter gruppen och den startades av Hannah. Hannah beskriver gruppens syfte;

Detta är fristad för dig som har hetsätningsstörning eller som överäter. För dig som haft det. För dig som känner dig ensam i din sjukdom eller ditt beteende, när vi är så många som delar samma känslor. Här kan du få skriva vad du vill, finna stöd och kanske en vän. Tillsammans blir vi starka.

I gruppen diskuteras allt från ångest och känsla av hjälplöshet till pepp och förslag på litteratur till behandlingar av olika slag och vad för slags behandlingar olika medlemmar har erfarenheter av.
Vanligtvis är jag inget stort fan av facebookgrupper men den här gruppen valde jag ändå att gå med i, för att kunna känna gemenskap med andra medsystrar som har samma ätstörningsform som jag själv. Känner du dig ensam och/eller isolerad i din sjukdom uppmuntrar jag dig verkligen att ge gruppen en chans!

Bild:pixabay

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 25 juli, 2017 by in Information and tagged , , , , .

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 17 andra följare

Follow Kampen mot monstret on WordPress.com

Arkiv

Kategorier

Kontakt:

kampenmotmonstret@gmail.com
%d bloggare gillar detta: